Бой между затворници в Бургас завърши със смъртта на 66-годишен рецидивист. Инцидентът станал към 11.00 часа днес, съобщи Областната дирекция на МВР, цитирана от darik.bg.

По данни на полицията е възникнало спречкване между двама лишени от свобода – на 30 и 66 години, осъдени за извършени кражби. Те били разтървани от дежурните надзиратели. Според официалната версия на МВР, малко след това по-възрастният мъж паднал на земята и дошлият на място медик констатирал липсата на жизнени показатели.

Своевременно е бил сформиран екип от служители на отдел „Криминална полиция“ и отдел „Разследване“ при ОДМВР-Бургас, които извършили първоначалния оглед. Видими сериозни травми по тялото на загиналия не са били забелязани. Трупът е откаран за аутопсия в отделение „съдебна медицина“ към УМБАЛ-Бургас.

Към момента не може да се потвърди причинно-следствена връзка между спречкването и настъпилата смърт. Ще бъдат изчакани данните от предстоящата аутопсия, които да определят причината за загубата на жизнени показатели. По случая е образувано досъдебно производство, съобщиха от полицията.

Директорът на Бургаския затвор Янчо Желев заяви, че огласяването на информация на този етап би попречило на разследването. И настоятелно препоръча, ако някой търси повече подробности по случая, да се обърне към полицията, а не към Главна дирекция "Изпълнение на наказанията", макар че според разпоредбите, именно тя би трябвало да упражнява пряко ръководство и контрол върху дейността на местата за лишаване от свобода, отбелязват от darik.bg.

Междувременно министърът на правосъдието Атанас Славов разпореди проверка на инцидента.

 

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.