Около 26 градуса. Толкова бе измерена температурата във Варна в 6 часа сутринта. Атмосферно налягане е било 1005 hPа – по-ниско от средното за юли, тенденцията е към слабо понижение. Относителна влажност на въздуха 65%.

Нова порция горещина ще предложи неделния ден на 18 юли. Времето ще е слънчево. В цялата страна обаче отново е в сила жълт код за потенциално опасно време. Ще има гръмотевични бури, краткотрайни валежи и вероятност за градушки. Очакванията са около и след обяд над Западна България да започне да се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и до полунощ на места да превали краткотрайно.

Следобед във вътрешността на Североизночна България ще има временни увеличения на облачността. Рано сутринта по поречието на реките видимостта ще е намалена. Ще духа слаб, следобед умерен вятър от североизток. Максималните температури ще са между 31° и 36°, по Черноморието 28°-31°, за Варна около 31°.

Вълнение на морето 2-3 бала. Температура на морската вода между 25° и 27°съобщава Радио Варна.

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.