Семейната бизнес драма на HBO „Наследство" в понеделник спечели „Еми” за най-добър драматичен сериал, завършвайки звездната гала в Холивуд в чест на най-добрите телевизионни сериали, съобщава NOVA TV. Другите номинирани бяха „По-добре се обадете на Сол", Еуфория", „Озарк", „Раздяла", „Игра на калмари", „Странни неща" и „Жълти жилетки".

„Тед Ласо" грабна „Еми” за изключителен комедиен сериал на церемония по награждаването на звезди в Лос Анджелис в понеделник. Това беше втората победа в категорията за хита на Apple TV+, воден от Джейсън Судейкис. Той надмина конкуренцията от „Abbott Elementary“, „Barry“, „Curb Your Enthusiasm“, „Hacks“, „The Marvelous Mrs. Maisel“, „Only Murders in the Building“ и „What We Do in the Shadows“.

„Белият лотос", сатира за богатството и лицемерието, чието действие се развива в луксозен хавайски курорт, спечели в понеделник „Еми” за най-добър лимитиран сериал, над четирима претенденти, които разглеждаха скандали от реалния живот.

"Lotus" победи "Dopesick", поглед към кризата с опиоидите в САЩ; "The Dropout" за измамата на Theranos; „Пам и Томи“, за скандална секс лента на знаменитост; и "Изобретяването на Анна", вдъхновен от руски измамник, който е изпързалял висшия Ню Йорк.

Ли Джънг-дже спечели "Еми" за най-добър актьор в драматичен сериал за ролята си в южнокорейския хит "Игра на калмари", като стана първият човек, който взе най-голямата награда за изпълнение, което не е на английски език.

Зендая спечели „Еми” за най-добра актриса в драма за превъплъщението си в Рю в „Euphoria", изпепеляващият поглед на HBO към живота в гимназията. Това беше втората награда „Еми” за Зендая, която надмина Джоди Комър и Сандра О („Убивайки Ийв“), Лора Лини („Озарк“), Мелани Лински („Жълтите жилетки“) и Рийз Уидърспуун („Сутрешното шоу“).

Актьорът Боб Оденкърк получи звезда на "Алеята на славата"

Телевизията почете своите най-големи звезди в Лос Анджелис в понеделник с гала церемония на "Еми" с рокли и смокинги, отново в пълен състав за първи път в епохата на COVID-19. Водещият Кенан Томпсън откри процедурата с танцов номер, поставен върху комбинация от теми от хитови телевизионни предавания, включително „Приятели“ и „Игра на тронове“, преди да включи легендата в токшоуто Опра Уинфри, която похвали „най-успешната медия в света - телевизията”.

Церемонията в понеделник отбеляза връщане към нормалното, след като кризата с COVID-19 принуди продуцентите да проявят творчество с отдалечени и социално дистанцирани издания през 2020 г. и 2021 г. Шоуто в театър в центъра на Лос Анджелис е и първата голяма холивудска церемония по връчването на наградите след тазгодишните извънредни „Оскари”.

Снимки: gettyimages

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.