ГДБОП и Специализираната прокуратура разбиха печатница за фалшиви пари в Слънчев бряг. Арестувани са девет души, като четирима от тях имат обвинения за участие в организирана престъпна група, а други двама за изработка на фалшивите евро и доларови банкноти и документите. Акцията е проведена с помощта и участието на агенти на „Сикрет сървис“ – САЩ, и съдействието на Европол.

Групата е имала печатници в три области, като в Пловдивско и Шуменско са се печатали фалшивите документи, а в Слънчев бряг – парите. Припомняме, че през 2018 година в Слънчев бряг беше разбита група, занимавала се с производството на фалшиви пари и документи.

При претърсвания в жилището на един от задържаните в Пловдив, са намерени и иззети 2 958 фалшиви банкноти по 100 евро и 6 815 банкноти от по 50 долара с високо качество, фалшиви български лични карти и празни и талони за правоуправление.

Иззет е български задграничен паспорт със снимка и имена на Силвестър Сталоун, който е била представян на клиенти като мостра за високо качество на изработката.

Част от арестуваните са били задържани и тогава, а машини за производства на фалшивите пари са открити в същия хотел в Слънчев бряг, където беше проведена спецакция през 2018 година, съобщава БНР.

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.