В рамките на операция за противодействие на производството и разпространението на наркотични вещества, вчера служители на сектор „Криминална полиция“, съвместно с колегите си от Пето РУ проверили имот в местност „Ален мак“, обитаван от 45-годишен варненец, криминално проявен, съобщиха от ОДМВР-Варна.

В къщата, криминалистите открили три помещения пригодени, като оранжерии, оборудвана със система за контрол на влажността и температурата, вентилация и отглеждани 1216 растения, в различен стадий на растеж. Полицаите открили и друга стая, в която се сушал отглеждания коноп. Там служителите на реда намерили и иззели суха тревиста маса – над 4 кг. и голяма електронна везна.

Общата стойност на конфискуваното оборудване и приготвената суха, зелена тревиста маса е над 150 000 лева.

Нарушителят е задържан в ареста за срок от 24 часа. Действията по документиране на извършената престъпна дейност продължават под надзора на Окръжна прокуратура. Към момента има образувано досъдебно производство по чл. 354а, ал 2 и чл. 354в, ал.1от НК.

Припомняме, че от началото на годината, варненските полицаи разбиха седемнадесет оранжерии за отглеждане на наркотични вещества.

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.