Полицията е започнала акция по премахваме на палатковите лагери в цялата страна рано тази сутрин.

От МВР припомнят, че уважават и гарантира правото на гражданите да протестират мирно в защита на своите права. Това обаче не трябва да става с цената на грубо нарушаване на правата на жителите на страната.

От ведомството призоваха както протестиращите, така и всички останали граждани, които не подкрепят протестите, да спазват Конституцията и законите на страната.

Операцията за възстановяване на обществения ред в София започна около 4 сутринта.

Палатките, разположени до сградата на президентството, вече са преместени на близкия тротоар. Подобна е ситуацията на СУ, където протестните палатки на "Системата ни убива" също са преместени на тротоара пред Ректората. Полицията не допуска протестиращите на пътното платно.

Възстановено е преминаването през възловите кръстовища на "Орлов мост", Ректората и бул."Цар Освободител" – пл. "Независимост". Движението по всички линии на градския транспорт е възстановено по обичайния им маршрут, съобщават от Столична община.

Протестите започнаха преди месец, а блокадите преди десетина дни. По неофициална информация част от протестиращите са арестувани.

Вдигането на палатковия лагер на "Орлов мост" е започнало малко преди 5 часа сутринта в петък.

"Бях тук, всичко беше нормално. Дойде голямо количество полиция", разказват протестиращи. Според протестиращите ситуацията е била стресираща, цитирана от NOVA.

Палатковият лагер на едно от централните кръстовища в Пловдив беше премахнат от полицията малко преди 5 часа.

Пловдивските протестиращи са били изтласкани от кръстовището на Чифте баня около 4 часа сутринта. Те блокираха кръстовището на булевардите "Шести септември" и "Цар Борис Трети", което свързва северната и южната част на града, около 20 часа в четвъртък.

"Дойдоха, започнаха да премахват насилствено палатките. Има повредени такива, сигурно има загубени вещи. Написаха ни актове, че пречим на движението по пътното платно", обясни протестиращ.

Във Варна полицията е преместила палатковия лагер на кръстовището пред общината. В момента той е на тротоара и движението в района е освободено

Със специализирана операция полицията е премахнала палатковия лагер в Стара Загора.

През нощта палатките на протестиращите в антиправителствените демонстрации са били избутани от силите на реда в полянките около летището в града.

Лагерът стоя около седмица, като протестиращите блокираха напълно движението в района, пропускаха само линейки и коли със специален режим на движение, съобщава "Vesti.bg"

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.