Районна прокуратура - Ихтиман води разследване по досъдебно производство за причиняване на средна телесна повреда, съобщиха от прокуратурата. Става въпрос за инцидента в бързия влак София - Бургас, при който мъж беше нападнат и прободен с нож.

Извършителят на деянието - 65-годишният Б.С., е направил самопризнания. Той е задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР. Същият не е криминално проявен, неосъждан. Той е привлечен към наказателна отговорност за извършено престъпление по чл. 129, ал. 2, вр. ал. 1 от НК. Понастоящем спрямо обвиняемия Б.С. е определена мярка за неотклонение "гаранция в пари" в размер на 1000 лева.

Разследването е започнало с оглед на местопроизшествие. Незабавно са били предприети действия по установяване на извършителя, както и свидетели на престъплението.

Било е изяснено, че пострадалият П.Д. пътувал в едно от купетата на четвърти вагон, където между него и другия пътник - Б.С., възникнал скандал.

Вследствие на конфликта С. нанесъл на Д. удар с нож в областта на корема. Пристигналият на място екип на Спешна медицинска помощ е констатирал, че пострадалият е с прободна рана.

Мъжът е транспортиран до болница в столицата и настанен в отделение по хирургия без опасност за живота.

Разследващият полицай е провел разпит на пострадалия в лечебното заведение.

Работата по делото продължава. Предстои да бъдат извършени разпити на свидетели и назначени съдебномедицински експертизи.

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.