Стоманено въже е причинило смъртта на жената в морето край Балчик. Инцидентът се случи преди броени дни с джет. 27-годишната А. Б. е получила черепно-мозъчна травма, фрактура на основата на черепа и контузия на мозъчния ствол, в резултат на който е настъпила смъртта ѝ.

"Това са заключенията на съдебно-медицинската експертиза след направената аутопсия", съобщи окръжният прокурор на Добрич Радослав Бухчев. Припомняме, че Окръжната прокуратура в Добрич ръководи започналото разследване на инцидент с джет, при който загина млада жена.

Инцидентът стана на 22 август в морето източно от централния плаж в Балчик. Сигнал за него е подаден на 112 около 18 часа. 47-годишният К. Н. управлявал собствения си джет, на който се е возила 27-годишната А. Б. При движението джетът попада на талян, чиито дървени колове, които държат мрежите, са били свързани помежду си със стоманени въжета.

При преминаването през таляна, който не е бил обозначен, от джета пада и загива на място 27-годишна А.Б. 47-годишният К.Н също е пострадал. Настанен е в МБАЛ - Добрич. Състоянието му към момента е средно тежко.

Той е интубиранможе и не може да бъде разпитан. От двамата са взети проби за изследване за наличие на алкохол и наркотични вещества. Към настоящия момент резултатите не са готови. Изискана е информация от Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури относно статута и функционирането на таляна, както и от Изпълнителна агенция “Морска администрация” относно регистрацията на джета. Окръжният прокурор на Добрич Радослав Бухчев уточни, че тя все още не е получена., съобщи БНР.

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.