Снимка: flagman.bg

Влак, пътуващ по направление София-Бургас, блъсна жена на железопътните релси в района на село Свобода, община Камено, съобщиха от Областната дирекция на МВР-Бургас, цитирана от БТА.

Инцидентът е станал тази вечер около 20:29 часа. Получен е сигнал на телефон 112 от началника на влак 8613 София-Бургас, пътуващ в посока Бургас, за блъсната жена, която починала.

Установено е, че трупът е на 53-годишна жена от село Бозвелийско, община Провадия. На мястото на инцидента бяха изпратени полицейски патрули. Заради щателния оглед влаковата композиция се оказа блокирана и закъсня за пристигането си на железопътната гара в Бургас, посочиха от полицията.

Към момента не са ясни причините, довели до фаталния край.

Машинистът на влака (56 г.) и помощник-машинистът (44 г.) са изпробвани за употреба на алкохол и наркотици. Пробите са отрицателни. По данни на машиниста, жената стояла на прелеза и не реагирала въпреки подадения от него звуков сигнал.

Това не беше единственото трагично жп произшествие станало тази вечер.

Малко по-рано волтова дъга порази млад мъж в района на гара „Волуяк“, в района на София. Към мястото бяха изпратени екипи на полицията и спешна помощ, които са констатирали смъртта му, информира bTV.

Сигналът е подаден около 19:50 ч. Инцидентът е станал между шести и седми коловоз на гарата.

Младежът е на видима възраст около 20 години. Тепърва ще се изяснява самоличността му, съобщиха от СДВР.

По непотвърдена информация загиналият е рисувал графити върху спрелите на депо вагони.

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.