Районната прокуратура в Търговище привлече към наказателна отговорност 31-годишния Ивайло В. Обвиняемият е задържан за срок до 72 часа с цел довеждането му в Търговищкия районен съд, където прокуратурата ще внесе искане за вземане мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

Досъдебното производство се води за причиняване на тежка телесна повреда, изразяваща се в постоянно общо разстройство на здравето, опасно за живота – престъпление по член 128, ал. 2 от НК.

На 21 август тази година 31-годишният обвиняем нанесъл удар с мотика в главата на 52-годишен мъж от Търговище. Престъплението е извършено пред дома на пострадалия А.И., който е бил приет в болницата в тежко състояние и с опасност за живота.

Двамата се познавали. От години помежду им имало конфликти.

Работата по разследването продължава под надзора на Районната прокуратура в Търговище.

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.