Атаката срещу министъра на икономиката Кирил Петков цели да обезсмисли и да постави под въпрос легитимността на всички актове на служебния кабинет. Това заяви в коментар президентът Румен Радев.

„Правителството, което назначих, засегна дълбоко интересите на мафията. Осветли и пресече много схеми. Видяхте празните язовири, станаха ясни парите, предплатени за ремонти и строежи на хартия. Видяхте къде отиват кредитите на ББР”. 

По думите на държавния глава „корупционерите търсят формален юридически повод, за да върнат часовника назад към времето на Борисов, когато паразитираха върху бюджета”. „Това е политическият залог. По юридическия казус ще се произнесат съдиите от Конституционния съд”, добави той, цитиран от NOVA TV.

Радев посочи, че все още няма решение на кого ще връчи третия мандат, тъй като не са приключили консултациите с всички партии.

„Мога да ви кажа, че и на Консултативния съвет, и на проведените до момента консултации парламентарно представените партии показват, че ясно разбират всички предизвикателства, пред които е изправена страната. Очаквам това разбиране да се пренесе като отговорност и в парламента, за да може да се актуализира бюджетът, за да има достатъчно средства за посрещане на кризите”, обясни държавният глава.

Той е категоричен, че няма място за „политиканско увъртане”, когато става въпрос за здравето на българите и за сигурността по границите. „Именно по гласуването на актуализацията на бюджета ще си проличи кои партии работят за хората, а кои за себе си” завърши той.

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.