Мисля, че трябва да бъдем търпеливи и спокойни и да оставим партиите да си свършат работата. Тяхната отговорност и конструктивизъм ще проличат надявам се в следващите дни. Това заяви служебният министър-председател Стефан Янев, цитиран от БНТ.

Според него ще се получи "конструктивен диалог". Така че нека да ги оставим да работят на спокойствие и да не даваме отстрани рецепти какво как трябва да се случи, каза премиерът.

Той нарече "екзотична" идеята служебният кабинет да остане на власт, защото това решение трябва да мине с гласуване през парламента.

"Преди да се стигне до гласуване в парламента, предполагам, че трябва да се мине през едни много трудни преговори, които преди всичко ще бъдат преговори за коалиция, която да предложи нещо подобно", каза Янев.

Премиерът призова да не се спекулира около инцидента при Шабла с падналия МиГ-29, защото разследването продължава.

Премиерът е на посещение във Варна, където ще присъства на Националното военноморско учение с международно участие "Бриз 2021". В Деня за високопоставени гости и медии на националното военноморско учение ще присъстват министърът на отбраната Георги Панайотов и началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.