Празникът на курорта "Св. св. Константин и Елена" днес ще бъде отбелязан с множество прояви и промоции. Тържествата започват още от 9 часа със света литургия и водосвет в едноименния манастир, съобщават от курорта в социалните мрежи.

От 19 часа е началото на празничен концерт за всички гости на курорта в Търговски център „Приморски“. Програмата включва изпълнения на Представителния духов оркестър на Военноморските сили, оперна, оперетна и балетна програма, с участието на артисти от Държавна опера – Варна, и танцова програма на Фолклорен ансамбъл „Варна“.

Концертът се осъществява със съдействието на община Варна. Виртуална изложба и представяне на второ допълнено издание на книгата ,,110 години Св. св. Константин и Елена – морска и СПА дестинация‘‘ е за всички онлайн посетители.

През целия ден в хотелите ще могат да се правят резервации със специални отстъпки за ваканция в курорта през летния сезона, а на място в тях за туристите са организирани празненства и игри с изненади.

Празнични намаления ще има също за Медикъл и СПА процедури, терапии и програми и абонаментни карти в термалния комплекс. Крайбрежните ресторанти ще изненадват със специални предложения и промоции.

На 21 май за посетителите на Св. св. Константин и Елена е осигурено безплатно паркиране на Централен паркинг в туристическия комплекс.

Празникът на курорта ще предложи и нови кулинарни преживявания, подготвени с авторския почерк на шеф Станислав Петков. Всички негови гости ще могат да се насладят на традиционния десерт, вдъхновен от Царица Елеонора, комплимент от екипа. Повече информация може да получите на сайта на курорта www.visitstconstantine.bg.

Празнична програма и събития на 21 май

Курорт Св. св. Константин и Елена

09:00 – 10:30 ч. Света литургия в Манастира „Св. св. Константин и Елена”
10:30 – 11:30 ч. Празничен водосвет, Манастир „Св. св. Константин и Елена“

19:00 – 20:30 ч. Празнична концертна програма за жителите и гостите на курорта Св. св. Константин и Елена, открита сцена пред Търговски център „Приморски“

В програмата:

изпълнения на Представителния духов оркестър на ВМС;

оперна, оперетна и балетна програма с участието на артисти от Държавна опера Варна

програма на Фолклорен ансамбъл „Варна“

През целия ден: безплатно паркиране на Централен паркинг на входа на курорта

Онлайн събития:

виртуална изложба „110 години Св. св. Константин и Елена – морска, СПА и кулинарна дестинация“, включваща кратка история, забележителности, природни ресурси за здраве, рехабилитация, уелнес и СПА, курортът като кулинарна дестинация https://visitstconstantine.bg/onlineizlojba

представяне на второ допълнено издание на двуезичната книга „110 години Св. св. Константин и Елена – морска и СПА дестинация с опция за безплатно изтегляне на https://visitstconstantine.bg/images/5c33b21767f30b5512b3005fa91a90eb4d804ad3.pdf

Хотел Астор Гардън

16:00 – 17:00 ч. Pool Party край басейна за гостите на хотела

18:30 – 22:30 ч. Официално откриване на ресторант Монти с главен готвач шеф Станислав Петков. По случай празника като комплимент на всички гости на ресторанта ще бъде сервиран десертът на Царица Елеонора

17-25 май Фотографска експозиция 110 години морски курорт Св. св. Константин и Елена, фоайе на хотел Астор Гардън

Специални предложения през празничния 21 май:

21 % отстъпка за всички резервации в хотела, независимо от периода, направени на 21 май през сайта на хотела с промокод SSKE21

Безплатен достъп до Водна зона в Аквахаус Термал & Бийч на всички гости, резервирали престой в хотела с промокод MAY21

15 % отстъпка за всички СПА процедури в Аквахаус Термал & Бийч и СПА центъра на хотела, на всички гости, резервирали престой в хотела с промокод MAY21

7 % отстъпка в ресторантите Villa Chinka, The Bay, More, Goldfish на всички гости на хотела.

За повече информация: www.astorgardenhotel.com

Вила Чинка

21 % отстъпка за всички резервации в хотела, независимо от периода, направени на 21 май през сайта на хотела с промокод SSKE21

10 % отстъпка в ресторант Villa Chinka за всички гости на вилата.

За повече информация: www.villachinka.com

Хотел Балнео % СПА Азалия

21 % отстъпка за всички резервации в хотела, независимо от периода, направени на 21 май през сайта на хотела с промокод SSKE21.

21 % отстъпка за всички СПА процедури в Медикъл СПА център „Азалия“ на 21 май.

17-25 май Фотографска експозиция 110 години морски курорт Св. св. Константин и Елена

За повече информация: www.azaliahotel.com

Аквахаус Термал & Бийч

21 % намаление на всички абонаментни карти за Водна и Термална зона, направени на 21 май.

Игра със скреч карти - всеки гост получава скреч карта, с която може да спечели еднократна отстъпка -21% на всички услуги в комплекса.

За повече информация: www.aquahouse.bg

Хотел Приморски

21 % отстъпка за резервации в хотела до 30 септември, направени на 21 май през сайта на хотела с промокод SSKE21

19:00 – 20:30 ч. Празничен концерт пред Търговски център „Приморски“

За повече информация: www.hotelprimorski.com

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.