Повреда в левия двигател на двумоторния Ан-26 е причина самолетът с 27 украински кадети да се разбие района на Харков. Това съобщи Олексий Кучер, ръководител на Харковската областна държавна администрация, който каза, че един от пилотите докладвал за повредата.

Жертвите разбилия се военен самолет Ан-26 вече 25, съобщиха властите в Киев, цитирани от ДПА и bТВ. Само двама души са оцелели. Според очевидци те са скочили от самолета, когато бил на малка височина и са тежко ранени.

Самолетът се е разбил, приближавайки пистата на военното летище в Чугуев, при опит за кацане по време на учебен полет, съобщи началникът на генералния щаб на въоръжените сили ген. Руслан Хомчак. На борда имало общо 27 души - седемчленен екипаж и 20 кадети от академията на ВВС. Първоначално бе съобщено за 28 души, но после стана ясно, че един от курсантите не се е явил за тренировъчния полет. Президентът Володимир Зеленски съобщи, че днес ще посети мястото на катастрофата.

Районът се намира на около 40 км от руската граница, но не е в зоната на конфликта в Източна Украйна, съобщи “standartnews.com”.

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.