Над 140 сигнала за щети, причинени от силната буря в София тази нощ, са подадени в пожарната, съобщи “Money.bg” . Наводнени са булеварди, подлези и метростанции.

"Наводнени са редица участъци и обекти в София. Всички екипи на Аварийната дирекция, на пожарната, на Инспектората са на терен. Продължават да отстраняват щетите. Имаме няколко станции на метрото, по които по стълбите се е стекла вода.", заяви пред за БНР столичният кмет Йорданка Фандъкова.

Без електрозахранване през различни периоди от време останаха квартали в район "Витоша", както и части от "Хаджи Димитър", "Хладилника", "Света Тройца", "Западен парк", "Илинден", "Красна поляна", "Редута", "Симеоново", "Банишора" и "Павлово".

Перловската река вече е в коритото си, но по-рано в района на Военната академия водата излезе на пътното платно и наводни булевард "Евлоги и Христо Георгиеви", заради което временно беше спряно движението.

Преля и Владайската река - в района на "Орландовци" и квартал "Бенковски".

"Екипите отводняват предимно частни обекти, мазета, обществени сгради. Има и паднал гръм в търговски обект в квартал "Гоце Делчев". Основно пораженията са в "Манастирски ливади", "Гоце Делчев", "Витоша" и "Люлин", посочи Фандъкова.

В резултат на бурята на столичния булевард "България" част от покрива на хипермаркет се срути. Няма данни за пострадали хора.

По-рано беше съобщено, че са наводнени подлезът на НДК и метростанцията в района.

Затворен за движение е целият тунел в района на НДК

Затруднено беше движението по булевард "България", както и по булевард "Цар Борис Трети" и булевард "Никола Петков" в посока Княжево. Десетки коли бяха блокирани под моста на булевард "България" и Околовръстното шосе.

Наводнено е и самото Околовръстно шосе при кръговото движение за кв. Драгалевци.

Над 20 автомобила закъсаха във водата близо до Южния парк в София.

Под вода е и подлезът на Орлов мост, съобщават още от пожарната.

На булевард "Овча купел" и улица "Любляна" кръстовището също е наводнено. Десетки автомобили бяха блокирани в района като водата стигаше до прозорците на колите и хората не можеха да излязат.

Наводнен е и приземен етаж на болница в столичния квартал "Красна поляна".

В подлезите на булевард "България" в резултат на силния дъжд се струпаха хора.

В магазин за хранителни стоки на булевард "България" и булевард "Тодор Каблешков" мъж е паднал в асансьорна шахта. Той е изваден и не е пострадал сериозно.

Заради дъжда, освен подлеза на НДК при Моста на влюбените, наводнени са и Транспортният подлез на булевард ‚Цар Борис Трети", и този при гара "Подуяне" към булевард "Ботевградско шосе".

Еднометрова вълна по булевард "Евлоги и Христо Георгиеви" в столицата при бурята снощи е помела над 10 автомобила, предава БНТ. Няма пострадали, но има много нанесени щети по автомобилите.

До късно снощи полицейски екипи са помагали на жена, блокирана на първия етаж в къщата си на улица "Алеко Константинов", близо до театър "Зад канала", в следствие на проливните дъждове в столицата, съобщава БНТ.

По време на бурята на отделни метростанции е влязла вода през входовете. Движението на метрото не е спирало, уточни във Фейсбук столичният кмет Йорданка Фандъкова.

 

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.