На 10.08.2020 г., около 01,30 ч. в с. Приселци е извършена полицейска проверка на товарен автомобил Мерцедес Спринтер с водач на 65 г. от с. Тополи, съобщава МВР. При проверка е установено, че водачът управлява превозното средство след употреба на алкохол – 1,57 промила Лицето е задържано за срок до 24 ч., образувано е бързо полицейско производство, след отпадането на основанието за задържане е освободен.

 

Полицията съобщи, че ден по-рано, в к.к. „Златни пясъци“ в близост до ресторант е извършена проверка на 20-годишен мъж от Варна. Оказало се, в него е открит плик съдържащ със суха тревна маса със специфичен мирис, който лицето доброволно предава. Задържан е за 24 ч., направената експертна справка установява, че веществото е наркотик – марихуана с тегло под 1 гр., след отпадане на основанието за задържане е освободен.

 

От ОД на МВР – Варна съобщиха още, че през последното денонощие са гасени 11 пожара в сухи треви и отпадъци, при които няма нанесени материални щети, техническа помощ е оказвана на 5 адреса.

 

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.