От ОД на МВР - Варна съобщиха, че са заловили обирджии на жена във Варна. След бързи оперативно-издирвателни действия са установени и задържани 21-годишен мъж от с. Слънчево, известен на МВР и непълнолетна, 16-годишна девойка от Варна, известна на МВР.

Обирът е станал на 01.03.2021 г., около 13:50 ч., в жк „Чайка“.  Чрез блъскане на жертвата, нанасяне на удари в областта на главата и събаряне на земята от 46-годишната жена са взели дамската чанта.

В нея е имало пари, банкови карти, лични документи, телефон и др. вещи. При задържането на мъжа е установено, че същият е управлявал.лек автомобил „Фолксваген Голф“ след употреба на наркотици. Полевите тестове се оказали положителни за амфетамин и метаамфетамин.

При задържането на непълнолетното лице, част от вещите - предмет на грабежа - са намерени, иззети и приложени към материалите по досъдебното производство, което се води по случая.

Той е докладван на прокурор при РП – Варна.

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.