Областната дирекция на МВР във Варна съобщи, че на 3 юли т.г., в Девня, при извършване на полицейска проверка на автомобил БМВ с водач на 31 г., е установено, че същият държи в себе си пакетче, съдържащо зелена тревиста маса. Направената експертна справка установява, че се касае за марихуана с тегло 1,89 гр. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани на прокурор в Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

Същата вечер, около 23:30 часа, в гр. Суворово, при извършване на полицейска проверка на автомобил Ауди с водач на 30 г. от Девня, е установено, че същият управлява превозното средство след употреба на наркотични вещества. Установено е, че мъжът държи в себе си пакетче, съдържащо зелена тревиста маса и пакетче с марихуана, чието тегло било 2,59 гр. и производно на амфетамин с тегло 0,03 гр.

По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани на прокурор в Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

На следващия ден, 4 юли, около 07:00 часа, в гр. Девня, при извършване на полицейска проверка на БМВ, с водач на 33 г., местен жител, е установено, че същият управлява автомобила с неистински документ за право на управление на МПС. То е по немски образец. По случая е образувано бързо полицейско производство, материалите са докладвани на прокурор в Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

А 15 минути по-късно, пак в Девня, при полицейска проверка на автомобил Рено, с водач на 28 г., местен жител, е установено, че същият управлява колата след употреба на наркотични вещества. По случая е образувано досъдебно производство, материалите са докладвани на прокурор в Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

От МВР допълниха още, че за изминалото денонощие са регистрирани общо 5 кражби, както и 4 пожара, 1 от които е с материални щети.

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.