Екип на Районната служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ (РСПБЗН) в Нови пазар е реагирал на сигнал за пожар в настилка на вагон в товарен влак, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Шумен, цитиран от БТА.

Сигналът е бил приет минути след 20:00 часа снощи. Към железопътната гара в Каспичан е бил насочен екип с огнеборци. Те установили, че се е запалила подова настилка в един от вагоните. Пламъците са погасени веднага с помощта на един тон вода. Унищожен е около един квадратен метър дюшеме.

Пожарът не е възпрепятствал придвижването на влака, който е продължил движението си до гара Карнобат, добавиха от полицията.

Потушени са 131 пожара през изминалото денонощие в страната, съобщиха от Главната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението". Пожарникарите са реагирали на 165 сигнала за произшествия.

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.