Във Враца вчера мъж запали колата си в центъра на града, на площада пред общината. Преди това бе нахлул с автомобила в пешеходната зона в час, в който там се движат много хора. Подготвил се е предварително, носил е туба с бензин, полял е колата и я е запалил. Пострадал е един от полицаите, които са отишли да гасят.

Една от версиите за действията на побеснелия водач на автомобил е отмъщение заради това, че колата му е била вдигната от репатриращ камион, по-известен като "паяк".

„Това е една изключително неразумна и глупава постъпка. Автомобили се вдигат всеки ден и дори ти да си в правото си това не е начинът. Според мен този човек трябва да бъде наказан тежко, за да разберат и другите, че така не може да се прави“, заяви пред NOVA TV кметът на града Калин Каменов.

Шофьорът и кранистът, които са вдигнали колата на мъжа също коментираха случая.

„Той беше паркирал на спирката. Закачихме автомобила и той пристигна. Обяснихме му, че можем да отключим колата на място и да плати на половин цена. Той бе изключително груб и реагира остро“, казват те.

„Дори да предположим, че автомобилът му е вдигнат неправомерно, което не е така – не се прави така. Един нормален човек не постъпва по този начин. Всеки е недоволен, когато му сложат скоба или вдигнат автомобила. Какво ще стане ако всеки прави така? Тази постъпка не трябва да бъде толерирана, защото създава тенденция“, добавя кметът Каменов пред камерата на NOVA TV, цитиран от "standartnews.com". 

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.