Ключова фигура във френското кино и театър, Жан-Луи Трентинян почина в петък на 91-годишна възраст, съобщи съпругата му Мариан Хьопфнер Тринтинант пред АФП чрез прессъобщение, изпратено от неговия агент.

Актьорът от „И Бог създаде жената", „Един мъж и една жена", „Любов", „почина спокойно, от старост, тази сутрин, в дома си, в Гара, заобиколен от близките си”, уточни съпругата му, цитирана от „dnes.bg".

На сцената или пред камерата, той никога не е търсил шоуто. И все пак с Льолуш, Ханеке и толкова други режисьори, ние виждахме само него. Жан-Луи Трентинян вече го няма, пише "Фигаро".

През 1966 г. той участва в шедьовъра на Клод Льолуш „Един мъж и една жена“ заедно с Анук Еме. Заснет с малко средства, игралният филм получи Златната палма в Кан.

Жан-Луи Трентинян изигра ролята на автомобилен състезател, чийто син Антоан е в интернат в Нормандия. Тогава той среща майката на студент, в която се влюбва лудо. Сантиментална история на фона на красивата музика на Пиер Бару.

През 2003 г. загубата на дъщеря му Мари Трентинян, пребита до смърт от певеца от групата "Ноар дезир", Бертран Канта, потопи Жан-Луи Трентинян в безутешна тъга, от която така и не може да се измъкне.

През септември 2017 г. той отново разказа в ефира на Europe 1 за тази неудържима болка: „Изминаха 14 години и 14 години не съм спрял да мисля за това, да мисля за дъщеря ми". Този трагичен епизод остана до последния ден абсолютната катастрофа в живота му.

 

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.