Плеяда от младите спортни надежди на България – световната и европейска шампионка по бокс в кат. до 54 кг. – Станимира Петрова, олимпийският и двукратен европейски шампион Петър Лесов, бронзовата медалистка по борба от Рио де Жанейро 2016 Елица Янкова, националът по джудо в категория до 66 кг. Божидар Темелков, настоящият бронзов медалист от шампионата на планетата по бокс в категория до 91 кг. Радослав Панталеев, както и шампионът по бокс Даниел Асенов – Тайсъна, „златното момиче“ Рени Камберова и международният майстор по шахмат Цвета Галунова почистиха морето и плажната ивица край Камчия.

Инициативата бе под надслов „Заедно с Камчия чистим морето“ и се проведе край спортно-оздравителния комплекс „Камчия“ на българското Черноморие. В него по традиция тренират спортните звезди на България.. Организатори са Асоциация „Докосни дъгата“ и СОК „Камчия“.

В благородната акция се включиха и възпитаници на волейболната академия „Стойчев - Казийски“ под ръководството на главния треньор на школата Велизар Пашов.

Над 50 чувала с отпадъци бяха събрани в своеобразната акция, която имаше за цел да покаже, че спортът освен здраве, трябва да носи и радост, и да бъде в помощ на обществото.

„Спортът носи здраве, положително мислене, сила да се бориш, но и сила да побеждаваш. Прекрасно е, когато пазим безценното богатство, дадено ни от Бога в България – невероятните плажове и кристалното ни море“, каза с два чувала в ръце световната и европейска шампионка Станимира Петрова.

Всичко необходимо за почистването на морето и ивицата – чували, ръкавици, придоби и принадлежности, бяха осигурени на спортистите от ръководството на СОК „Камчия“.

„В последните години комплекс „Камчия“ се утвърди като любимо място за тренировки, почивки и спортни лагери на български и чуждестранни спортисти заради богатата спортна база. Не е тайна, че комплексът е предпочитано място и заради невероятната природа и близкия достъп до море, който имаме. Чистият плаж е само част от красотата на това място“, каза изпълнителният директор на комплекса Николай Недялков, който също се включи в чистенето.

В акцията се включи и Българската федерация по бокс, както и нейният председател Красимир Инински.

Проявата е и част от кампанията, съпътстваща реализацията на проекта на асоциация „Докосни дъгата“ и Министерството на младежта и спорта – “Младите хора – Бъдещето на България – в действие”, който се изпълнява по Национална програма за изпълнение на младежки дейности по чл. 10а от Закона за хазарта.

Асоциация „Докосни дъгата“ и летните й инициативи се провеждат за пета поредна година съвместно със СОК „Камчия“.

„В тазгодишната акция на морския бряг се включиха над 80 деца и младежи. Инициативата на плажа в Камчия е двудневна, като в програмата на младите спортисти, на децата и младежите е много наситена – предстоят тренировки на плажа, езда, и открити уроци по шахмат“, съобщи председателят на Асоциация „Докосни дъгата“ д-р Денислава Ангелова, съобщи "БГНЕС".

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.