МФК „Спартак" спечели четвъртото издание на силния международен турнир по плажен футбол, който се проведе във Варна. Домакините стигнаха до трофея след уникален обрат срещу Нистру (Молдова). Те изоставаха с три гола разлика три минути преди края на двубоя, но успяха да изравнят, пращайки мача в продължение, където Иван Мартинов донесе победата с 6:5, съобщава "dsport.bg".

Анрей Негара даде аванс на гостите още в 3-тата мин., но в 8-ата Филип Филипов изравни. Димитру Граур даде нов аванс на Нистру в края на първата третина, а Грегоре Чоколари покачи на 3:1 за своите в средата на вторите 12 минути.

Румънското попълнение на варненци Мариан Мачиука-Мачи върна едно попадение със страхотна задна ножица, но Граур и Игнат Николае доведоха нещата до 5:2 за молдовците. До края оставаха три минути, когато Мачи с нова задна ножица намали разликата. 80 секунди преди края Станислав Джамбазов отблизо с добавка направи 4:5, а по-малко от половин минута преди изтичането на редовното време отново той изравни след пас на Калоян Цветков.

Така се стигна до продължение, в което Мартинов с глава донесе победата на Спартак след точен пас на вратаря Станислав Иванов.

Така възпитаниците на Симеон Христов успяха и да се реваншират за вчерашното си поражение от същия съперник в предварителната група с 2:5.

Третото място в турнира бе спечелено от румънския Уест Дева, който надигра с 3:1 Наполи Патрон (Гърция). "Елините" успяха да поведат с попадение на Андреас Диамантопулис, който всички във Варна наричаха Луис Суарес заради невероятната му прилика с уругвайския футболист на Атлетико (Мадрид). Румънците обаче направиха пълен обрат с точни удари на Захария, Рави и Воица.

Призьорите получиха своите купи от кмета на квартал "Аспарухово" Ивайло Маринов, представителя на спортната комисия към община Варна Георги Арнаудов и председателя на Зоналния съвет на Българския футболен съюз Георги Мирчев.

Турнирът бе като генерална репетиция за участието в Шампионската лига по плажен футбол.

Всички резултати от Varna International Beach Soccer Cup 2021:
Предварителна група
Нистру - Уест Дева 3:1
МФК Спартак - Наполи Патрон 5:4
Нистру - Наполи Патрон 6:1
МФК Спартак - Уест Дева 3:2
Нистру - МФК Спартак 5:2
Уест Дева - Наполи Патрон 4:2
Мач за 3/4 място:
Уест Дева - Наполи Патрон 3:1
Финал:
МФК Спартак - Нистру 6:5 (след продължение)

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.