През последните дни здравословното състояние на севернокорейския лидер Ким Чен Ун отново стана обект на спекулации в чужбина. Днес обаче медиите в страната разпространиха снимки на държавния глава, председателстващ съвещание по повод коронавирусната пандемия и заплахата от тайфун за страната, предава "Франс прес", цитирани от "Vesti.bg"

"Дейли мейл": Ким Чен Ун в кома? Сестра му поема управлението над страната=

Южнокорейското разузнаване заяви, че Ким Чен Ун е делегирал част от пълномощията си на своята сестра Ким Йо-чен поради "стрес". Бивш съветник на покойния южнокорейски президент Ким Те-чжун дори заяви във Фейсбук, че според него севернокорейският лидер е в кома, но без да посочи никакви доказателства.

Може ли „първата сестра“ да стане „Скъпия вожд“

Вчера обаче Ким проведе съвещание на Политбюрото на ЦК на Корейската трудова партия, на което бе взето решение за "извънредни мерки с цел предотвратяване на щети от тайфуна, от който през периода 26-27 август може да пострадат всички региони на Корея" - по-специално с цел защита на реколтата, отбелязват АФП и ТАСС, като цитират официалната агенция на Пхенян КЦТА. 

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.