Петима души са арестувани в Бургас при специализирана полицейска операция за наркотици. Те са притежавали или разпространявали дрога около училищата, уточняват от Областната дирекция на МВР.

Иззети са различни по вид и грамаж наркотични вещества. Образувани са две бързи производства и две преписки. Срещу петимата са повдигнати обвинения от Районната прокуратура.

Единият от задържаните е от Равда, от дома му са иззети кокаин, марихуана и електронна везна.

Паралелно с тази акция през последната седмица на територията на областта са установени 8 случая на дрогирани шофьори. Водачите са на възраст от 19 до 37 години.

Тестът им е показал, че са седнали зад волана след употребата на амфитеманини, метаамфетамини и канабис. Сред тях има и една жена, която е задържана след нарушение на пътя. Тя е засечена да отнема предимството на пешеходец в района на кръстовището на улиците „Ангел Димитров” и „Баба Тонка” в квартал „Сарафово”.

Пробата й за наркотици е реагирала на метамфетамин. Шофьорката е на 19 години от село Дебелт.

В други два случая водачите на автомобили отказали проверка за наркотици. Те са санкционирани с глоба в размер на 2 000 лв. и отнемане на книжката за 2 години.

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.