В Испания заразените са предимно млади хора и всеки четвърти в интензивните отделения в Каталуния е на възраст под 40 години. През последните две седмици са заразени 3,3% от младите хора на възраст 20-29 години.

Местното правителство обмисля повторно въвеждане на вечерен час и задължителни маски на открито. Очаква се одобрението на Върховния съд, за да бъдат затворени всички заведения, ресторанти, денонощни магазини и доставки по домовете половин час след полунощ. При културните събития като концерти организаторите трябва да гарантират, че публиката ще е седнала. Общините се задължават да не допускат събирания по паркове, плажове, площади и улици, където по закон е забранено да се консумира алкохол, а глобата е увеличена на 30 000 евро.

"Ситуацията в Каталуния е наистина драматична", каза и директорът на Центъра за координация на здравните сигнали и извънредните ситуации Фернандо Симон преди да обявят, че отново се въвежда забрана за срещи на повече от 10 души.

През изминалото денонощие Русия регистрира мрачен рекорд в броя на новозаразените с коронавирус - 24 702 случая.

Броят на случаите на заразяване с новия коронавирус в САЩ се е увеличил повече от два пъти през последните три седмици, алармира „Уол Стрийт Джърнъл”. В САЩ има средно 23 000 нови случая на инфекция всеки ден. За сравнение през изминалата зима дневният брой на новите инфекции в САЩ надвишаваше 240 000.

На този фон в Лондон предстои да бъдат премахнати всички ограничения, свързани с вируса на 19 юли и спазването на правилата ще бъде въпрос на лична отговорност. Този ход предизвика загриженост сред учените, които предупредиха, че това решение е взето твърде бързо и може да доведе до драстично нарастване на инфекциите.

Кметът на Лондон Садик Хан призова използването на маски за лице да остане задължително в обществения транспорт, съобщава БНР.

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.