Петима души загинаха, а двама са ранени от нападател с лък и стрели в Норвегия.

По подозрение в извършване на атаката в супермаркет в град Конгсберг, югозападно от столицата Осло, е задържан 37-годишен датчанин, който задържан и предстои да бъде разпитан. Смята се, че е действал сам. Не се изключва нападението да е било терористичен акт и тази възможност ще бъде разследвана, обясни говорител на полицията.

Премиерът на Норвегия Ерна Солберг посочи, че информацията за инцидента е била ужасяваща. Разбирам, че много хора се страхуват, но е важно да подчертаем, че полицията контролира ситуацията, заяви още Солберг на пресконференция.

Към момента няма данни за загинали или пострадали български граждани, съобщи министерството на външните работи.

Посолството ни в Осло поддържа контакт с местните полицейски власти и следи ситуацията, съобщава БНР.

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.