Патова ситуация с парламентарната подкрепа за състав на бъдещ кабинет.

След като вчера от най-голямата парламентарна сила "Има такъв народ" обявиха, че вече са в опозиция на всички останали, включително и на "партиите на протеста", днес от "Демократична България" заявиха, че без ИТН няма как да има правителство, съобщава БНТ.

Мая Манолова от "Изправи се БГ! Ние идваме!" обяви, че другата седмица ще инициират разговори с другите партии без ДПС и ГЕРБ за намиране на решение.

Позицията на Слави Трифонов, че партията му минава в опозиция, беше потвърдена днес и от председателя на ПГ на ИТН Тошко Йорданов.

Всъщност, в опозиция ни поставиха останалите партии, защото те гласуваха против нас, те ни поставиха в опозиция, ние какво да направим. Те гласуваха срещу нас. Правим това, което сме казали - представихме кабинет, не получихме подкрепа, изтеглихме кабинета. Ние сме в опозиция, тъй като всички партии, всички казаха, че няма да го подкрепят, кое е неясно?, каза Тошко Йорданов - председател на ПГ на "Има такъв народ".

Ако ИТН запазят тази позиция, това означава, че отиваме на избори. Каненето на разговори зависи от това на кой ще бъде връчен третия мандат, така че на този етап никакви такива анонси не можем да направим, ако имаме надежда здравият разум да надделее, защото да тласкаме страна към избори ми се вижда неразумно, каза Христо Иванов - председател на ПГ на "Демократична България".

8 от председателите на комисии са на ИТН, ГЕРБ има комисията по медии и правата на човека. ДПС има двете ключови позиции по бюджет и икономическа и регионална. Всеки български гражданин може да прецени кой е в опозиция...

Най-доброто решение щеше да бъде кабинет с първия мандат, не се случи заради високомерието и демонстрацията на сила. Сега можем да поправим тази грешка. Нека всеки наистина да пренебрегне егото си, партийния си егоизъм, ината си, каза Мая Манолова - председател на ПГ на "Изправи се БГ! Ние идваме!".

Мая Манолова допълни още, че се надява президентът да изчака с връчването на втория мандат, докато премине процедурата по актуализацията на бюджета.

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.