Американският президент Доналд Тръмп с първо изявление след резултатите от вота. Пред 250 гости в Белия дом Тръмп обяви, че печели в ключови щати.Той благодари на американците за огромната подкрепа.

Тръмп заяви, че са готови за голямо празненство.

"Печелим навсякъде. Резултатите са феноменални!", каза той.

Президентът заяви, че са получили рекордна подкрепа. Спечелили са не само във Флорида, но също Охайо, Тексас, Джорджия, Северна Каролина. "В Аризона също е твърде възможно да спечелим. Печелим Пенсилвания с много голяма преднина. 64% от гласовете в Пенсилвания са преброени и няма как да бъдем настигнати. Печелим и в Мичигън с почти 300 000 гласа. Печелим и Уисконсин, макар и да не ни е необходимо", каза още той.

"Една тъжна група от хора се опитва да отнеме спечеленото от тях" , каза обаче той, намеквайки че се правят опити да бъдат откраднати тези избори. Той заяви, че както е предсказал преди няколко дни ще се стига до Върховния съд по отношение на това къде ще бъдат преброявани пощенските бюлетини до какъв срок и в кои точно щати.

По-рано изявление направи и кандидатът за президент на демократите Джо Байдън, който също е уверен, че върви към победа на тези избори.

Към 8:30 ч. българско време: При прогнозни резултати от 40 щата кандидатът на демократите Джо Байдън има 220 електорални гласа срещу 213 за Доналд Тръмп, съобщава БНТ.

Стимка: Reuters

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.