Подкрепата за консерваторите на германския канцлер Ангела Меркел спадна до най-ниското ниво за година, показва ново социологическо проучване, цитирано от "Ройтерс".

Германците са разочаровани от действията на правителството в борбата с коронавируса и имунизацията.

Изправени пред федерални избори през септември без Меркел, която се оттегля от политиката след четири мандата, Християндемократическият съюз (ХДС) и Християнсоциалният съюз (ХСС) губят 4% подкрепа за седмица до 29 на сто, сочи анкетата на "Форса".

Това е най-ниското ниво от март 2020 г., когато възникна епидемията в Германия. Проучването е публикувано след две загуби на регионални избори в неделя, съобщава "news.bg".

Зелените са най-големите печеливши, като подкрепата за тях се увеличи с 3% до 21 на сто, докато при другите партии няма промяна. Социалдемократите са поддържани от 16 на сто.

Много германци са ядосани от мудната имунизационна кампания. Отделно случаите на коронавирус започват отново да се увеличават и има вероятност да бъдат върнати ограничения, системите за тестване все още не са готови. Фирми пък се оплакват, че има забавяне с изплащането на финансовата помощ, а скандал с придобиването на маски допълнително разклати консервативния блок.

Заместник-председателят на Свободните демократи Волфганг Кубицки заяви, че Меркел трябва да уволни министри.

Той отбеляза пред RND, че има няколко месеца до изборите, но уволнение на здравния министър Йенс Шпан ще помогне за ново доверие към държавата от населението. Според него икономическият министър Петер Алтмайер също трябва да си отиде.

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.