Данни на социологическа агенция "Галъп" от паралелното преброяване при 100% изпълнение на извадката показват, че "Има такъв народ" печели предсрочния парламентарен вот. Коалицията ГЕРБ/СДС остава втора политическа сила, съобщи NOVA.

Ето и колко процента от гласовете на избирателите печелят отделните партии и коалиции по информация на "Галъп": "Има такъв народ" - 23,2%, ГЕРБ-СДС - 22,9%, БСП - 14,2%, "Демократична България" - 13,2%, ДПС - 11,4%, , "Изправи се! Мутри, вън!" - 5,1%.

Според "Галъп" избирателната активност на парламентарния вот е била 38,4%.
"Тренд" представи 98% от извадката.

Според данните "Има такъв народ" печели 23,8% от гласовете, ГЕРБ-СДС - 23,2%, БСП - 13,7%, "Демократична България" - 11,6%, ДПС - 11,0%, , "Изправи се! Мутри, вън!" - 5,2%.

Избирателната активност у нас според паралелното преброяване на "Тренд" е била 39,1%.

"Най-вероятно "Има такъв народ" първи ще получат мандат за съставяне на правителство и ако го предложат в Народното събрание, най-вероятно то ще получи подкрепата както на БСП, така и на ДПС, защото те се обявиха, още в предното Народно събрание, че са "за" партия на промяната, която не е част от статуквото", коментира Димитър Ганев от "Тренд".

Според него, "има едно чудесно конституционно мнозинство около новите партии на промяната". Вероятно това правителство ще бъде гласувано, но после започват много препирни пред този кабинет. Първата такава препирня ще бъде в края на октомври и началото на ноември, когато ще се гласува бюджетът за 2022 година, прогнозира Димитър Ганев.

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.