Папа Франциск нарече покойния Диего Марадона "поет" на футболния терен и го определи като "много деликатен човек". Аржентинската легенда Марадона си отиде от този свят на 25 ноември, по-малко от месец след като навърши 60 години.

"Срещнах Диего Армандо Марадона на Мач на Мира през 2014 година. Спомням си с удоволствие всичко, което Диего направи за Scholas Occurrentes - организацията, която се грижи за нуждаещите се по цял свят. На терена той бе поет, велик шампион, който носеше радост на милиони хора в Аржентина и Неапол. Той бе също и един много деликатен човек", сподели папа Франциск в интервю за "Гадзета дело Спорт".

"Имам един личен спомен, свързан със Световното първенство през 1986 година, когато Аржентина триумфира благодарение на Марадона. Бях във Франкфурт. Беше труден период за мен, учех езика и събирах материали за моята дисертация. Не можах да гледам финала на Световното първенство, научих за победата на Аржентина над Германия на следващия ден, когато, по време на урок по немски език, едно японско момче написа на черната дъска "Да живее Аржентина".

Помня този момент като победата на самотата, защото нямаше с кого да споделя радостта от този спортен успех. Красотата на радоста се състои в това да можеш да я споделиш. Когато научих за смъртта на Марадона, аз се помолих за него и изпратих на семейството молитвена броеница с няколко думи за утеха", каза още Папа Франциск, цитиран от БНР.

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.