Пробата за наличие на алкохол в кръвта на 36-годишния Антон А. от пътния инцидент в село Белгун е отрицателна. Все още се чакат резултатите от взетата проба за наркотични вещества, съобщиха от Апелативната прокуратура във Варна.

Пътнотранспортното произшествие, което отне живота на четирима, сред които и деца на 1 и на 12 години, майка им и друг жител на село Белгун, стана на 17 август около 17, 20 часа в центъра на селото. Загиналите и пострадалите са се намирали на тротоара. Причина за инцидента е високата скорост, с която се е движил Антон, при която е изгубил управление на автомобила си.

Продължава да е тежко, макар и стабилно, състоянието на пострадалото 8-годишно дете, братче на загиналите две деца. Още същата вечер то е било настанено за лечение във варненската болница „Света Анна“, където е било прието с фрактура на челюстта и травма на белия дроб.

Пострадалият водач, който е бил настанен в реанимацията на МБАЛ в Добрич с тежка черепно-мозъчна травма, е в съзнание, но не е контактен. Той е в реанимацията на добричката болница, където е бил опериран. В ортопедията там е и третият пострадал – мъж на 58 години, който е с фрактура на ключица и шиен прешлен.

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.