Около 50 демонстранти са задържани в столицата на Беларус Минск след сблъсъци с полицията, съобщи "Ройтерс", като се позова на очевидци. Арестите са извършени в началото на поредното седмично шествие срещу преизбирането на президента Александър Лукашенко, който според опозицията е манипулирал вота.

ТАСС съобщи, че четирима нейни кореспонденти са били задържани за кратко от силите за сигурност и са освободени след проверка на документите им, а агенция "Новости" твърди, че беларуската полиция е използвала зашеметяващи гранати и водни оръдия, за да разпръсне протестиращите, цитира световните агенции БНР.

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.