С искане за извеждане на тежкия трафик от Айтос над 300 жители на града отново излязоха на протест на мястото, където при катастрофа с камион баща и двете му деца загубиха живота си, а други двама души бяха ранени. Близо 20 минути по обед движението по пътя Айтос-Руен -Провадия бе затруднено, но до образуване на колони от автомобили не се стигна.

Протестът премина със скандирания "ТИР-овете вън!, "Стига жертви!" и масово пресичане на пешеходна пътека, тъй като недоволните нямаха разрешение за блокиране на пътя, съобщава БНР. Начело бе Хамди Джалил, брат на загиналия Нури:

"Незабавно да вземат мерки! Най-неотложно е да се направи страничен път, за да няма други жертви."

Паметта на загиналите бе почетена с минута мълчание. Още от гласа на протеста:

"Искаме справедливост! Шофьорът на ТИР-а да си заслужи наказанието чрез затвор."

"Стига с тези камиони, които се обръщат на детски площадки. Поне камери да има, легнали полицаи и някакво ограничение."

"Трябва да се намери алтернатива с обходен път."

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.