Поради "мерки за сигурност" полицаи блокираха и не допускат десетките граждани, които се събраха в парк "Росенец", включително Христо Иванов и Ивайло Мирчев от "Да,България".

Действията се разиграват в близост до имението, свързано с почетния председател на ДПС Ахмед Доган.

Четири автобуса вече са паркирали по пътя, съобщава “Petel.bg”.

Те са с регистрации от Силистра, Пазарджик и Търговище. Десетки са вече и автомобилите, които в ранните сутрешни часове са се предвижили към Отманли. Те са предимно с регистрации от Пазарджик и Кърджали.

Полицаи не допускат гражданите и "изискват лични карти от по-настоятелните граждани", които "просто искат да преминат" и по думите им "желаят действията им да започнат и приключат мирно".

Симпатизани на ДПС също пристигнаха в района. Един от присъстващите заяви за bTV, че е дошъл от Благоевград по "собствена инициатива". Струпването на симпатизантите е в отговор на протестната инициатива.

Организираната инициатива дойде, след като бившия правосъден министър Христо Иванов стигна с лодка до плажа в парка, но бе изгонен от охранителни на НСО.

Снимка: Petel.bg

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.