Международният музикален фестивал „Варненско лято“ ще бъде открит на 19 юли, неделя, от 20,30 ч. в Летния театър във Варна. Организатор на събитието е община Варна.

Началото ще постави Симфоничният оркестър на Държавна опера Варна, с диригент маестро Найден Тодоров. По традиция фестивалът ще бъде открит с рапсодия "Вардар" от Панчо Владигеров.

След това на сцената ще излезе и един от най-талантливите млади български пианисти - Емануил Иванов, носител на първа награда от престижния клавирен конкурс Бузони 2019, който, заедно с оргестъра ще изпълнят Първия клавирен концерт на Рахманинов..

Емануил Иванов е и носител на приза "Млад музикант" за 2019, избран преди броени дни с вота на публиката в традиционната анкета на предаването "Алегро виваче" на БНР.

От организаторите на фестивала припомнят, че билети за концертите от програмата на ММФ „Варненско лято“ 2020: се предлагат на касите на ФКЦ и онлайн; за „Опера в Летния театър“, на касите на Летен театър, Опера Варна и онлайн. Продажба на билети в деня на събитията - на място. Цените на билетите за концертите са от 5 и от 20 лв. със специална цена за учащи се и пенсионери - 2 лв.

Пълната програма на ММФ „Варненско лято“ 2020 може да проследите и на сайта на фестивала: http://www.varnasummerfest.org

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.