Властите в Индонезия откриха черните кутии на разбилия се вчера самолет, съобщава "Ройтерс". Шефът на Националния комитет по безопасност на транспорта в Индонезия заяви, че е установено местонахождението им и изрази надежда, че скоро кутиите на полет SJ 182 ще бъдат извадени за събиране на данни за трагедията. Той обаче отказа да прогнозира кога ще се случи това.

Припомняме, пътническият самолет изчезна от радарите вчера минути след излитане от летището в Джакарта, Индонезия. Става въпрос за Боинг 737-500, който е летял за Понтиянак - административен център на индонезийската провинция Западен Калимантан. Полетът по план е трябвало да продължи около час. Той обаче е закъснял с 30 минути заради проливен дъжд.

Над 60 жертви на самолетната катастрофа в Индонезия. Причините се изясняват, вече са намерени отломки

Преди да изгуби контакт с диспечерите, самолетът е бил засечен в 2.40 часа местно време над Яванско море, в северната част на остров Ява. По данни на уебсайта за проследяване на полети Flightradar24.com машината е загубила повече от 3000 м височина за по-малко от минута. Повече от 60 души, намирали се на борда, са загинали. Сред тях има и поне 10 деца. Всички са индонезийски граждани.

След авиокатастрофата спасителите откриха останки от самолета и части от телата на пътниците.

Военноморските сили на републиката изпратиха 10 кораба и около 40 водолази до предполагаемото място за авиокатастрофата, съобщава "news.bg".

Снимка: ЕРА/БГНЕС

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.