Пътнически самолет се приземи "по корем" на летището в Алания, след като една от гумите на предния му колесник се пръсна при кацането, съобщава електронното издание на в. "Хюриет", цитирано от БТА.

Това е втори подобен инцидент на летище в Турция за последните два дни, отбелязват турски медии. Вчера товарен самолет се приземи аварийно на летище "Истанбул", след като колесникът му не се е отворил при захода за приземяване.

Днешният инцидент е станал със самолет Боинг 738 на нискобюджетната авиокомпания "Корендон" ("Corendon Airlines"), изпълняващ полет от Кьолн за летище "Газипаша" в курортния град Алания, окръг Анталия. Общо 190 души, от които 184 пътници и 6 членове на екипажа, са били евакуирани от самолета на пистата, информира министерството на транспорта и инфраструктурата. Няма пострадали пътници.

Нанесени са щети на пистата, посочва турският информационен сайт "Дувар".

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.