20-годишен студент беше признат за виновен в това, че на 6 ноември 2019 г., при управление на лек автомобил „Ауди“, нарушил правилата за движение по пътищата, като с несъобразена скорост и след употреба на алкохол, катастрофирал и по непредпазливост причинил телесна повреда на пътуващ с него младеж, съобщиха от Варненския окръжен съд.

Пътнотранспортното произшествие става през нощта на тази дата по бул. „Осми приморски полк“. Подсъдимият шофирал с над допустимата за населено място скорост и с концентрация на алкохол в кръвта от 1,97 промила, в резултат на което загубил контрол над автомобила и се блъснал в стълб.

В резултат на непредпазливото пътно транспортно произшествие, освен самия водач, пострадал и неговият спътник, който получил множество фрактури и затруднения в движенията на крайниците.

Производството по делото приключи с внесено от прокуратурата, постигнато между страните и одобрено от съда споразумение, с което на 20-годишния водач бе наложено наказание от пет месеца лишаване от свобода. Изпълнението на наложеното наказание се отлага с изпитателен срок от 3 години. Той бе лишен от право да управлява МПС за срок от 1 година и 6 месеца. Направените по делото разноски също са в тежест на подсъдимия.

Пострадалият от деянието се уведомява за одобреното споразумение и възможността да предяви по съдебен ред граждански иск за неимуществени вреди. Съдебният акт е окончателен и влиза в сила веднага, уточниха от съда. .
Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.