Министър-председателят на Унгария Виктор Орбан е изпратил писмо до ротационния председател на Съвета на ЕС Германия, в което заплашва да наложи вето на бюджета на Европейския съюз за периода 2021-2027 г., съобщава "Франс прес".

Причината за това е постигнатото в четвъртък споразумение за спиране на еврофондовете на страните членки, които нарушават върховенството на правото.

В ЕС се договориха: Евросредства само при върховенство на правото

"Важен етап в нашите усилия за финализиране на следващия дългосрочен бюджет на ЕС"

"Въпреки че Унгария е поела ангажимент в полза на сътрудничеството, с оглед на последните събития, тя не може да осигури единодушието, необходимо за пакета (от мерки), одобрен през юли", подчертава Орбан в писмото.

Пакетът от мерки включва европейския бюджет 2021-2027 г. в размер на 1,074 трлн. евро и плана за възстановяване на икономиките на страните членки от кризата, предизвикана от COVID-19 в размер на 750 млрд. евро, съобщава "news.bg".

Снимка: EPA/БГНЕС

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.