Мъж е застрелял жена и се е самоубил в мотриса на метростанция "Летище София". Пристигналите на място екипи на Спешна помощ и МВР са открили жената в безпомощно състояние, но с жизнени показатели, докато мъжът е бил починал. Близо до тях е намерен и пистолет. Според разследващите мъжът е стрелял по жената и след това се е самоубил.

Пострадалата е настанена в университетската болница „Света Анна" в "крайно тежко" състояние, съобщи директорът на болницата д-р Славчо Близнаков. Тя е с 3 огнестрелни рани и в момента лекарите се борят за живота ѝ.

"Жената е приета в кома! Интубирана е още от екипа на "Спешна помощ" и е в крайно тежко състояние. Има реална опасност за живота ѝ вследствие на няколко огнестрелни рани, една от които е в главата. Има огнестрелна рана в дясната гръдна половина и огнестрелна рана в корема. Всяка една от тези рани е животозастрашаваща. При нас са извършени реанимационни мероприятия в противошокова зала, извършени са всички диагностични мероприятия и тя в момента е вкарана в операционната зала, където подлежи на коремна операция и на неврохирургична операция".

Сигналът към "Спешната помощ" е подеден в 14: 24 ч. Изпратени са общо 3 екипа. Първият от тях е достигнал мястото за 9 мин. На място екипите на спешната помощ са заварили 1 починал мъж на видима възраст около 50 – 60 години и жена, около 50-годишна, в критично състояние. Тъй като не е била транспортабилна, екипите са я интубирали на място. След като е приведена в състояние за транспортиране е откарана в болница Света Анна, съобщи за "Хоризонт" PR-ът на "Спешна помощ" Катя Сунгарска.

Мястото на инцидента е отцепено от полицията. Не се допускат хора в района. Влаковете по втората линия се движат до "Искърско шосе", съобщиха от столичния Метрополитен. От столичната община са осигурили заместващи автобуси.

Причините за тежкия инцидент се изясняват. Най-вероятно, според МВР, става дума за лични взаимоотношения, а не за терористичен акт.

Пред БНР свидетел на инцидента сподели:

"Тъкмо излизах от метрото, а те тъкмо влизаха. Съответно, не можах нищо да видя, след като всичко стана вътре, в метрото. Не можах да чуя изстрели, явно са сложили заглушители. После дойдоха още повече хора - полицаи и това беше! Не ни допуснаха вътре!".

Директорът на СДВР Георги Хаджиев и градският прокурор на София Илиана Кирилова ще дадат пресконференция.

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.