Футболистите на Лудогорец приключиха наравно при гостуването си на гръцкия Олимпиакос - 1:1 в първия мач от третия предварителен кръг на Шампионската лига. Голмайстори: Десподов в 50-ата минута за българите и Камара в 87-ата за домакините. Реваншът в Разград е във вторник (10 август) от 21.00 часа.

Мачът започна равностойно, като двата тима стартираха доста предпазливо, повече с мисъл как да не допуснат гол. Въпреки това, домакините бяха малко по-активни и все пак поглеждаха, макар и плахо, към вратата на българския шампион.

В малкото случай, в които се наложи вратарят на нашите Кахлина се намеси по най-добрия начин. За отбелязване е една-единствена по-опасна атака за Олимпиакос, при която Ахмед Хасан стреля с глава по посока на вратата, но Кахлина внимаваше и не позволи да бъде изненадан. Лудогорец опитваше да контраатакува опасно, най-вече чрез бързоногия Десподов, който отново бе силния коз на треньора Дамбраускас.

На два пъти Десподов се озова в засада, а в 34-ата минута перфектен пас на Каули намери Сотириу, който се озова сам срещу вратаря на гърците Костас Цолакис, но не успя да го преодолее. В последните 10 минути разградчани бяха по-добрия тим на терена, а Олимпиакос като че ли се стресна от пропуска на нашите по-рано и се прибра в собствената си половина, с ясната идея да не допусне гол.

Това обаче се случи в началото на второто полувреме. Българите отново демонстрираха страхотно самочувствие на игралното поле, започнаха втората част по-активно и в 49-ата минута се стигна до нарушение пред наказателното поле на гръцкия тим. Кирил Десподов застана зад топката и с премерен удар в долния десен ъгъл успя да матира Цолакис - 0:1 в 50-ата минута.

Осем по-късно домакините бяха на крачка от изравняването. Ахмед Хасан бе оставен непокрит в наказателното поле при центриране от фаул, но ударът му бе право в Кахлина, който изби. Лудогорец отново заигра в любимия си стил при гостуване н акласен отбор - на контраатака. При една от тях отново трябваше Костас Цолакис да показва класа и да се намесва решаващо след изстрел на Текпетей.

В 69-ата минута Кирил Десподов успя да подаде много интелигентно към Сотириу, нападателят овладя добре и без да се бави стреля, но ударът му бе спрян от Осейно Ба. Преди това - в 65-ата минута Жордан Икоко се намеси добре при атака на Олимпиакос, като спря опасен набег на Масурас.

Нищо не подсказваше, че футболистите на Олимпиакос могат да изравнят, защото Лудогорец като цяло контролираше събитията на терена. Но, все пак в 87-ата минута една продължителна атака на гръцкия шампион доведе до шут извън наказателното поле, двоен рикошет, след който топката отиде във влезлия като резерва нападател на домакините Камара и той непокрит отблизо възстанови равенството - 1:1.

В добавеното време Десподов излезе сам срещу вратаря на Олимпиакос, освободи се технично от него, но не успя да уцели опразнената врата.

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.