Любимците на изкушената от съвременните интерпретации на класиката европейска публика - саксофонен квартет „Сигнум”, пристигат във Варна на 22 септември за концерта си в зала 1 на Фестивалния и конгресен център. С тяхната премиерна програма “Goldberg nights” ще бъде открит 18-ият Европейски музикален фестивал Варна 2021.

Във Фестивален и конгресен център предстои седмица на българско кино със заглавията от късометражни и игрални филми, включени в кинофестивала "Златна роза".

За 39-ти път най-старият и единствен по рода си у нас фестивал за българско игрално кино „Златна роза“ ще представи най-новите български филми. Форумът ще се проведе от 23 до 29 септември 2021 в залите на Фестивален и конгресен център Варна.

В конкурсната програма са селектирани 23 късометражни и 14 пълнометражни филма, произведени както с подкрепата на Националния филмов център, така и с частни средства в последната година. По традиция в рамките на фестивала във Варна ще присъстват създателите на филмите.

Фестивалът ще бъде открит на 23 септември от 19.00 часа. След официалната церемония за първи път пред българската публика ще бъде показана копродукцията „Просто хора" - Северна Македония/България, 2020, 90’
Сценарий: Игор Иванов, Сашо Кокаланов
Режисьор: Игор Иванов
Оператор: Мая Радосевич
С участието на: Александър Матовски, Наташа Петрович, Игор Ангелов, Йоана Буковска
Продукция: Скопие филм студио – Томи Салковски
Копродукция: Гала филм – Галина Тонева, Кирил Кирилов
С подкрепата на: Националния филмов център на България, Филмовата агенция на Северна Македония

Закриването е на 29 септември с прожекция на наградените със "Златна роза" филми.

Организатор на Фестивала на българския игрален филм “Златна роза” е Националният филмов център, с подкрепата на Министерството на културата и община Варна.

Редовна цена на билета – 7 лв.;
при закупуване на 5 и повече билети едновременно, цена на 1 билет – 6 лв.;
намаление за учащи и пенсионери – 5 лв.

Билети на касата на ФКЦ, тел. 052608446 и онлайн от сайта www.fccvarna.bg

* ФКЦ си запазва правото на промени в програмата.

* ФКЦ – Варна работи в съответствие с издадените от здравните власти заповеди за противоепидемични мерки. Всички наши клиенти могат да се чувстват спокойни в безопасна среда, поради прецизното очистване на въздуха с HEPA филтри във вентилационната и климатична система на комплекса.

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.