Земетресение с магнитуд 5,5 по скалата на Рихтер е ударило Централна Гърция. Това съобщава Европейско-средиземноморския сеизмологичен център.

Към момента няма информации за сериозни материални щети и пострадали хора, съобщава БГНЕС.

Земетресението е станало в 14:57 часа местно време. Епицентърът на труса е бил на 39 км западно от Лариса, на 10 км дълбочина.

През миналата седмица имаше силно земетресение в близост, при което стотици сгради рухнаха, а мнозина напуснаха домовете си и се приютиха временно в палатки.

Гърция се намира в сеизмологично активен регион, след като Средиземно море е граница между Африканската и Евразийската плочи. Движението на Африканската плоча на север - там, където се намира Евразийската плоча - понякога причинява земетресения и вече е довело до образуването на няколко планински вериги в Европа, включително Алпите.
Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.