Снимка: БФ тенис

Юношите на България до 18 г. триумфираха с титлата на турнира от Европейската отборна купа, съобщават от родната тенис федерация.

Във финалната среща българите се наложиха над домакините от Украйна с 2-1 победи. В първата среща с Украйна Динко Динев отстъпи с 3-6, 3-6 на Илия Максимчук. След това Пьотр Нестеров от варненския ТК “Черно море Елит” се наложи с 6-4, 6-4 над Артьом Подорожни. В решителната среща по двойки Нестеров и Динев победиха с 6-4, 6-2 Белински и Максимчук.

Преди това родните таланти се наложиха и над Гърция с 2-1 победи. Със спечелването на титлата нашите момчета се класираха и за финалите на най-добрите осем отбора в Европа, които ще се изиграят в Рим от понеделник до сряда следващата седмица.

България до 18 г (юноши) е в състав Пьотр Нестеров, Динко Динев и Владимир Попов с капитан Даниел Ангелов.

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.