Футболната надпревара в Първа лига се подновява само три седмици след края на миналия сезон. В основата си първенството е поставено на познатите основи, изградени около пълната хегемония на "Лудогорец" и продължаващата вече десетилетие борба на останалите да го свалят от трона.

Има и няколко нови, много важни акцента, които вероятно ще увеличат интереса за футболните запалянковци. Те са свързани с кризата в "Левски", включването на новия член "ЦСКА 1948" в играта и с непредвидимата обстановка около коронавируса.

Началото на Първа лига е ударно, тъй като завесата се вдига с мача между "ЦСКА 1948" и ЦСКА тази вечер. Двубоят е от 20.00 часа на Националния стадион "Васил Левски".

Традиционно, ден преди старта БФС отправи с топли чувства пожеланията си за успех към всички с увереност, че "всички членове на българското футболно семейство ще направят така, че отново да наблюдаваме атрактивни двубои, подчинени на принципите на ферплея и на уважението и толерантността към съперници, съдии и фенове".

Шампионът "Лудогорец" отново влиза в сезона в ролята на фаворит. Клубът от Разград ще опита да спечели десета поредна титла, което би бил нов рекорд в първенството.

Основният въпрос отново е дали има кой да спре състава, воден от Павел Върба. ЦСКА привлече футболисти, с които дава заявка, че отново ще опита да се опълчи на "Лудогорец". Носителят на Купата на България "Локомотив" (Пловдив), без да разполага с голям бюджет, изгради и утвърди отбор, целещ се към челните места и също ще има важна роля.

Променени са позициите на "Левски", тъй като сините трябва да мислят за съществуването си като клуб, а представянето им на терена остава на втори план. С интерес се очаква как ще се справят "Берое" на Димитър Димитров, "Славия" и "ЦСКА 1948", събрал на едно място опитни играчи и талантливи, млади футболисти. В състава дойде нападателят Мартин Камбуров, който също се бори за рекорд - целта му е да изпревари голмайсторското постижение на Петър Жеков.

Началото на сезона е ударно заради дуела между "ЦСКА 1948" и ЦСКА - мач, който привлече интереса и на чуждестранни медии. Напрежението между двата клуба е огромно, като то се прояви и около определянето на цените за срещата и продажбата на билети.

За разлика от други години, този път отборите в Първа лига вероятно ще влязат по подготвени в първенството, тъй като заради коронавируса го нямаше дългото лятно прекъсване, наситено с много приятелски срещи.

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.