Удължаването на бюджета временно слага юзди на финансовата вакханалия

Разгорещените дебати в Народното събрание да внася или да не внася служебното правителство нов бюджет за 2023-а не са нищо друго освен активно партийно маневриране с цел осигуряване на по-благоприятни изходни позиции за предстоящите поредни парламентарни избори.

Екип на Паралел 43

КНСБ иска нов проект за бюджет, желае среща с президента

КНСБ настоява президентът Румен Радев да упражни влияние върху служебния кабинет, за да бъде внесен в парламента законопроект за бюджета за следващата година, и той да бъде приет на първо четене преди Коледните празници.  

Екип на Паралел 43

Кралският монетен двор пуска юбилейна монета от 5 лири в чест на „Ролинг стоунс“

Британският Кралски монетен двор отдава почит към 60 годишнината на легендарната рок група „Ролинг стоунс" с нова колекционерска монета, предаде Асошиейтед прес.  

Екип на Паралел 43


Осъдиха ефективно на 2 години затвор млад мъж от Варна, многократно теглил пари от чужди банкови карти

По обвинителен акт, внесен в съда от Окръжна прокуратура – Варна, 33-годишен мъж, използвал чужди платежни инструменти без знанието и разрешението на титулярите им, при условията на продължавано престъпление, беше признат за виновен и получи ефективно наказание, съобщиха Апелативна...

Екип на Паралел 43

Енергийният регулатор определи цената на газа за декември

Комисията за енергийно и водно регулиране утвърди цена на природния газ за декември от 146.09 лв./MWh, без цени за достъп, пренос, акциз и ДДС, съобщава „Дневник". На тази цена "Булгаргаз" ЕАД ще продава природен газ на крайните снабдители и на лица, на които е издаден лиценз...

Екип на Паралел 43


Заради рали „Обиколка на Варна“ в събота площадът пред Катедралата ще бъде затворен

Във връзка с провеждането на 24-то рали „Обиколка на Варна“, на 03.12.2022 г., /събота/, в интервала от 07.00 ч. до приключване на мероприятието - около 17,30 ч., ще бъде освободена от автомобили таксиметровата местостоянка пред Катедрален храм „Успение Богородично“,...

Екип на Паралел 43

Организират обществено обсъждане на проблема с бездомните кучета във Варна

На 12.12.2022 г. от 10:00 часа в зала „Пленарна“ на Община Варна ще проведе обществено обсъждане на проект на Програма за овладяване популацията на безстопанствените кучета на територията на община Варна.

Екип на Паралел 43

Създадоха аптечна карта на Варненска област

Комисия в състав представители на: Областна администрация Варна, Регионална здравна инспекция Варна, Районна здравноосигурителна каса Варна, Регионална фармацевтична колегия Варна, Регионална колегия на Българската асоциация на помощник-фармацевтите във Варна и на общините на свое заседание прие...

Екип на Паралел 43


Заловиха 100 метра бракониерски мрежи в яз. „Цонево"

При извършена планирана проверка и наблюдение по бреговете и във водите на язовир Цонево, екип от служители на сектор "РК-Варна" установиха и извадиха от работно положение 100 метра хрилни мрежи. 

Екип на Паралел 43

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.