Експерти са изследвали фрагмент от крило, открито в Северна Африка, за което се твърди, че принадлежи на изчезналия през 2014 г. Boeing на Malaysia Airlines, и са представили нова версия на бедствието, пише Daily Mail.

Откритият фрагмент е намерен през август 2020 г. Находката отново повдигна въпроса за мистериозното изчезване на лайнера и провокира нова вълна на интерес към съдбата на Boeing MH370.

Смята се, че въздухоплавателното средство е ударило повърхността на Индийския океан с висока скорост и е вероятно контрол над самолета да е загубен. Привържениците на теорията смятат, че отломките може да са на дъното, на почти 2000 километра от нос Лиувин, който е крайната югозападна точка на Австралия.

Специалистът Майкъл Екснър, който изследва намерените останки, увери, че това е "почти сигурно" част от липсващия самолет. Питър Фоули, бившият ръководител на операцията по издирване, се съгласи, че останките може да са близо до нос Луен. Отбелязва се, че тази област се отличава с дълбоки каньони и морски планини. Фоули отбеляза, че търсенето не е изследвало обширни области на морското дъно.

През февруари 2020 г. бившият австралийски премиер Тони Абът заяви, че според малайзийските власти причината за изчезването на Boeing MH370 е самоубийството на пилота. „В самия връх на малайзийското правителство ми стана ясно, че от самото начало те смятат, че това е самоубийство на пилот с масово убийство“, обясни Абът, който беше шеф на австралийското правителство по време на инцидента.

През юли 2019 г. беше изразена друга версия на случилото се: експерт по авиационна сигурност предположи, че самолетът е отвлечен от човек, който е влязъл в него с цел умишлено унищожение.

През юни същата година стана известно, че пилотът на самолета Захария Ахмад Шах може да е прекъснал кислорода в кабината, убивайки пътниците. Както установиха експертите, пилотите на полет MH370 се отклониха от самолета от курса. Вината за това се приписва на Захария Ахмад Шах: съобщава се, че той е възпроизвел подобен фатален полет в полетен симулатор. Той също изпитваше проблеми в личния си живот: жена му го напусна, той беше самотен и депресиран.

Самолет на Malaysia Airlines по маршрута от Куала Лумпур до Пекин изчезна от екраните на радарите през март 2014 г. На борда имаше 227 пътници и 12 членове на екипажа. През януари 2015 г. всички те бяха официално обявени за мъртви. Самолетът все още не е намерен, съобщава "standartnews.com".

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.