Три норвежки туристки и една латвийка са настанени в ковид отделението в МБАЛ-Поморие. Това съобщи управителят на лечебното заведение д-р Кирил Хинов, цитиран от БНТ.

„Отделението отвори преди 10 дни, след като се забеляза лек ръст на заболелите от COVID-19 в Бургаска област. Разкрити са 10 легла, 7 от които вече за заети. Лекувахме три норвежки туристки, които вече са изписани, и една латвийка. Момичетата бяха на по 21 години. Другите настанени са от селата в Поморие и Несебър”, заяви д-р Хинов.

Кметът на Поморие Иван Алексиев заяви, че в момента градът е пълен на 100% и няма нужда от паника.

„Докато казваха, че няма проблем, сега същите хора създават паника. Не знам чии интереси обслужват те! Нашите български интереси или чужди. Всичко е нормално, Поморие функционира на 100% е пълно”, каза кметът.

Днес ще заседава областният щаб в Бургас, след като областта премина от „зелена” в „жълта" зона по брой заразени с COVID-19. В края на миналата седмица отново започна работа и ковид отделението в болницата в Айтос, което беше закрито след края на третата вълна.

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.